Прес-центр28 вересня 2018, 14:09

Одним із пріоритетних напрямків діяльності соціальної сфери є організація оздоровлення та відпочинку дітей

Одним із пріоритетних напрямків діяльності соціальної сфери є організація оздоровлення та відпочинку дітей. У ході колегії про це розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Сердюкова. В області за цим напрямком реалізується програма  оздоровлення та відпочинку дітей на 2017-2019 роки «Луганське літо», в межах якої оздоровленням та відпочинком у 2018 році  охоплено 25897 дітей, що становить майже 49 % від загальної чисельності дітей шкільного віку.

За графіком розпочали роботу 6 закладів оздоровлення та відпочинку дітей, функціонували 275 закладів відпочинку з денним перебуванням, що відповідає рівню минулого року. Оздоровчі зміни для дітей проводилися у ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина».

На організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії 2018 року було витрачено 15,8 млн грн бюджетних коштів у тому числі: організацію оздоровлення дітей пільгових категорій у ДП «УДЦ «Молода гвардія» та в ДП «МДЦ «Артек» профінансовано з державного бюджету 1,6 млн грн; придбання оздоровчих путівок для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, вихованців інтернатних закладів області системи освіти, а також на оздоровлення дітей, які проживають у населених пунктах області, що розташовані на лінії зіткнення, з обласного бюджету – 4 млн грн, з місцевих бюджетів – 10 млн грн. Крім того, на виконання заходів програми залучено коштів підприємств та інших джерел на загальну суму 20,4 млн грн.

Наразі оздоровча кампанія триває.

Інна Сердюкова