Прес-центр15 серпня 2017, 10:08

Ольга Лішик відвідала Луганський обласний центр соціально-психологічної допомоги

14 серпня 2017 року заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик із робочим візитом відвідала Луганський обласний центр соціально-психологічної допомоги. До початку збройного конфлікту ця установа працювала у Слов'яносербському районі. У 2015 році центр було перереєстровано на підконтрольній українському Уряду території. Наразі установа тимчасово працює на базі Михайлівської сільської ради Кремінського району, надаючи консультації особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, а також проводячи виїзні заходи.

 

Саме в селищі Михайлівка знайдено варіанти приміщень для подальшого відновлення повноцінної роботи центру в умовах цілодобового стаціонару. Ольга Лішик ознайомилася із приміщеннями, поспілкувалася із головою сільської ради, директором центру та фахівцями установи.

 

Основним завданням Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги є надання невідкладної комплексної допомоги (психологічної, соціально-побутової, соціально-педагогічної, соціально-медичної, інформаційної і юридичної) особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, що сприятиме якнайшвидшому їх поверненню до нормальних умов життєдіяльності. Важливою функцією центру є надання допомоги постраждалим від домашнього та ґендерного насильства, а також робота щодо попередження цих явищ.

 

Яна Соловйова