Прес-центр9 листопада 2015, 16:11

Основи ґендерно орієнтованого бюджетування розглянули на розширеній нараді в місті Харкові

Результати роботи робочої групи з реалізації проекту «Ґендерне бюджетування в Україні» в Харківській області розглянуто на розширеній нараді у місті Харкові. У заході взяли участь представники Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей, міста Києва та Міністерства фінансів України. Луганщину представляли фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та Департаменту фінансів обласної держадміністрації.

 

Керівник проекту Майя Босніч зазначила, що ґендерно орієнтоване бюджетування дозволяє донести соціальну послугу конкретному громадянину. Учасникам розповіли про суть та принципи ґендерно орієнтованого бюджетування. Проект вже реалізовано в Харківській області та в місті Києві. Перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Тетяна Бабенко презентувала результати діяльності робочої групи над програмою «Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця проживання, всебічної підтримки, захисту та безпеки особам, які не можуть вести самостійний спосіб життя через похилий вік, фізичні та розумові вади, психічні захворювання або інші хвороби». Директор Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олена Хватинець поінформувала про реалізацію програми «Утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах».

 

Начальник відділу стаціонарних та курортних установ Департаменту соціальної політики КМДА Тетяна Бєлова розповіла про результати роботи над програмою «Забезпечення соціальними послугами стаціонарного догляду з наданням місця для проживання дітей з вадами фізичного та розумового розвитку» в місті Києві.

 

Зазначені програми втілено в рамках проекту «Ґендерне бюджетування в Україні». На початку їх реалізації проводилися опитування та фокус-групи як серед підопічних закладів, так і серед фахівців цих установ, з метою визначити їх потреб. Отримані ресурси розподілялися згідно із отриманими результатами та з урахуванням ґендерних аспектів.

 

Проект «Ґендерне бюджетування в Україні» здійснюється з метою підтримки Міністерства фінансів України у процесі впровадження ґендерно орієнтованого бюджетування в Україні та виконується за фінансового сприяння Шведського агентства міжнародного розвитку (Sida).

 

Яна Соловйова