Прес-центр10 жовтня 2017, 13:10

Перша група із 44 прийомних батьків та батьків-вихователів пройшла курси з метою підвищення виховного потенціалу

4-5 жовтня 2017 року на базі Рубіжанського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проходило навчання прийомних батьків та батьків-вихователів, організоване Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із Луганським обласним відділенням Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС дитяче містечко» та Службою у справах дітей Луганської обласної держадміністрації.

 

Основною метою навчання стало посилення виховного потенціалу прийомних батьків, батьків-вихователів, підвищення рівня їх компетентності, що дає можливість покращення встановлення позитивних взаємин батьків із дітьми, сприяє розвитку дітей та самореалізації батьків.

 

За допомогою інформаційних повідомлень, а також рольових ігор, дискусій, аналізу ситуацій прийомні батьки та батьки-вихователі вдосконалили вміння формувати та підтримувати гармонійні доброзичливі стосунки в сім’ї на засадах партнерства, взаєморозуміння, поваги і любові, використовувати різноманітні форми, методи організації сімейного дозвілля. Батьки належним чином оцінили набуті знання та навички.

 

За результатами проходження підвищення кваліфікації 44 прийомних батьків та батьків-вихователів отримали свідоцтва про те, що вони пройшли курс підвищення кваліфікації за Програмою навчання для прийомних батьків та батьків-вихователів з метою підвищення їх виховного потенціалу.

 

Це навчання стало першим із циклу запланованих заходів.

 

За матеріалами Луганського обласного центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді