Прес-центр21 червня 2018, 10:06

Питання попередження домашнього насильства на Луганщині розглянуто в ході засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

18 червня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Під час заходу обговорено низку актуальних питань, зокрема стан роботи Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Луганській області з профілактики та боротьби із правопорушеннями серед неповнолітніх та завдання щодо подолання дитячої злочинності. Учасників поінформовано про впровадження нових форм та методів національно-патріотичного та правового виховання учнів у навчальних закладах області.

Завідувач сектору сімейної політики Департаменту розповіла про проведення профілактичних заходів щодо виявлення та попередження фактів вчинення домашнього насильства. Зокрема, вона поінформувала про постійний зріст кількості звернень за фактами насильства. Так, у 2017 році було зафіксовано 1629 звернень, у той час як у 2016 році – 930, а у 2015-му – 622. У I кварталі надійшло вже 980 звернень. Така тенденція говорить про поступовий вихід тематики насильства зі сфери приватності, люди все частіше не бояться говорити про проблему вголос. Поінформовано про роботу мобільних бригад психосоціальної допомоги, що діють у восьми населених пунктах області з ініціативи Фонду ООН у галузі народонаселення, Української фундації громадського здоров'я, ЮНІСЕФ, а також п’яти кабінетів анонімної медико-психологічної допомоги жінкам із дітьми, які постраждали від насильства.

Учасникам також розповіли про зміни у чинному законодавстві щодо попередження та протидії домашньому насильству, співпрацю з об’єднаними територіальними громадами з метою включення цього компоненту на первинних етапах становлення ОТГ.

Яна Соловйова