Прес-центр2 жовтня 2018, 10:10

Похилий вік. Оптимізм чи страхи?

На базі Кремінського обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю відбувся «круглий стіл» на тему «Похилий вік. Оптимізм чи страхи?» під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення Елеонори Поліщук, в якому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольги Лішик, голова  Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва, представники Департаменту соціального захисту населення та Департаменту охорони здоров’я, Головного управління пенсійного фонду України в Луганській області, Міжнародної неурядової організації Help Age International, керівництво Територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Олександра Старикова голова Кремінської районної громадської організації ветеранів, науковці та студенти ДЗ «Луганський НУ ім. Т. Шевченка», голова та волонтери благодійного фонду «Довіра. Україна».

Під час круглого столу обговорені нагальні питання та ризики під час організації надання медичних та соціальних послуг, пенсійного забезпечення особам похилого віку в умовах сучасних реформ, роль Товариства Червоного Хреста, забезпечення повного та рівного доступу таких людей  до їх прав та свобод, психологічні аспекти взаємовідносин між поколіннями, мотивації активного старіння та достойного місця в соціумі людей поважного віку.

Увагу учасників  було акцентовано на посиленні співпраці всіх соціальних партнерів задля покращення рівня роботи з особами похилого віку, в тому числі за необхідністю залучення до такої роботи на добровільних засадах волонтерів з числа учнівської та студентської молоді, інститутів громадського суспільства та подолання стереотипів в діяльності громадських ветеранських організацій.

Учасники заходу підтвердили свою готовність до сумісних дій щодо підтримки цієї вразливої категорії населення.

 

Інна Сердюкова