Прес-центр27 квітня 2018, 17:04

Попередження домашнього насильства на Луганщині розглянуто в ході засідання «круглого столу» щодо актуальних питань взаємодії учасників освітнього процесу

20 квітня 2018 року у Луганському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання обласного «круглого столу» за темою: «Актуальні питання взаємодії учасників освітнього процесу: дотримання прав та свобод».

У зустрічі взяли участь керівники, педагогічні та науково-педагогічні працівники закладів освіти, представники Головного територіального управління юстиції у Луганській області, Головного управління Національної поліції у Луганській області та Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації.

Під час заходу учасники ознайомились зі статистикою правопорушень серед неповнолітніх, обговорено практичні питання в роботі соціального педагога та аспекти психолого-соціальної допомоги. Учасники розглянули основні положення протидії торгівлі людьми. Головний спеціаліст сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Сергій Долженко розповів про статистичні дані щодо кількості офіційних звернень із приводу вчинення домашнього насильства й тенденції в цьому напрямку, а також поінформував про нововведення Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Також, присутнім було презентовано результати впровадження проектів «Школа – територія прав людини» та DOCCU в закладах освіти.

Учасники засідання «круглого столу» відмітили актуальність правового виховання учнівської молоді та важливість спільної роботи педагогічних працівників, науковців, громадськості та органів влади.

Сергій Долженко