Прес-центр25 жовтня 2017, 08:10

Поширення української культури за участю державної служби зайнятості

Українські міста змінюються. Цей процес не завжди помітний нашому оку, але він постійно набирає обертів. Все починається з культури – переконані організатори фестивалю "З країни в Україну". Тому, вже четвертий рік поспіль представники команди, заручившись підтримкою волонтерів, організовують просвітницький захід, що являє собою поєднання цікавого відпочинку та духовного розвитку.

Проект започатковано у 2014 році, щоб максимально допомогти місцевим громадам патріотів наповнити свої міста атмосферою єдності, підтримки та відчуттям українського духу. Для цього до міст привозяться частинки історії, культури, краєвидів, а також пісні, книжки, знання та вміння із різних куточків України.

У рамках четвертої хвилі з 20 по 22 жовтня у цьому просвітницькому заході взяла участь Луганська обласна служба зайнятості, а саме: Старобільськ, Кремінна та Лисичанськ перетворилися на культурні столиці Сходу.

Програма фестивалю зацікавила як дорослих, так і дітей. У кожному із зазначених міст працювали майстри народних ремесел, проводилися майстер-класи. Діяла фотовиставка різних фотографів з усієї України. Тематикою робіт стали мальовничі місця України. Відкрита бібліотека на головній площі ініціювала обмін літературою серед мешканців міста та між містами. На відкритому майданчику кожний бажаючий зміг знайти для себе нову книжку та отримати її в подарунок за цікаву розповідь.

У місті Кремінна на конюшні за стадіоном "Олімп" відбулось кінне театральне дійство "Джигітовка" - перегони, майстер-класи. Усі трюки виконували діти, які навчаються на цій базі.

На кіномайданчиках демонструвалися найкращі фільми останніх років молодих режисерів із громадської організації "Сучасне Українське Кіно".

А за допомогою фахівців центрів зайнятості, які активно співпрацювали з відвідувачами фестивалю, всі бажаючі змогли пройти профдіагностичне тестування та ознайомитися із сучасними методами роботи, послугами, пропозиціями та можливостями державної служби зайнятості.

Фестиваль проходив в інтерактивному форматі. Користуючись нагодою, представники громадських об’єднань, організацій та ініціативних груп обмінювались думками, досвідом та презентували проекти. Наприкінці заходу танцювальний флеш-моб об'єднав людей різного віку.

Ми віримо в те, що наша доля залежить від нас. Фантастичні зусилля приносять фантастичні результати і змінюють життя на краще!

За інформацією відділу організації профорієнтації Луганського обласного центру зайнятості