Прес-центр31 травня 2017, 08:05

Представниця Департаменту взяла участь семінарі-нараді: «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи»

25-26 травня 2017 року в місті Одеса відбувся семінар-нарада за темою: «Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи». У заході взяли участь представники об’єднаних територіальних громад Луганської області, а також долучилася начальник відділу організації надання соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяна Фролова.

 

Під час семінару-наради обговорено питання надання соціальних послуг, особливості системи соціального захисту населення в умовах децентралізації та інші актуальні питання.

 

Також, учасники заходу та представники об’єднаних територіальних громад обмінювались досвідом щодо організації системи надання соціальних послуг на найближчому для кожного клієнта рівні, тобто за місцем його проживання – у громаді, та аспекти планування соціальних послуг у сучасних умовах (кейс-менеджмент, прозорий соціальний офіс, програмно-цільовий метод бюджетування для моделей фінансування системи соціальних послуг в ОТГ).

 

Під час наради також розглянуто алгоритм роботи об’єднаних територіальних громад на перехідному етапі та організацію роботи з іншими органами місцевої влади та соціальними установами, що надають соціальні послуги.

 

Тетяна Фролова