Прес-центр16 травня 2017, 16:05

Представниця Департаменту взяла участь у навчанні щодо запобігання та протидії домашньому насильству

11-12 травня 2017 року в місті Києві Міністерством соціальної політики України проведено навчання фахівців обласних та місцевих державних адміністрацій за темою: «Запобігання та протидія домашньому насильству». Захід відбувся за підтримки Фонду народонаселення ООН та Української фундації громадського здоров'я. Долучилася до навчання і завідувач сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

 

Відкриваючи захід, заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович розповіла про роботу Мінсоцполітики України щодо приведення діючої нормативно-правової бази із попередження домашнього насильства у відповідність європейським стандартам. Вона наголосила на важливості ратифікації Стамбульської конвенції та розповіла про її основні положення. Заступниця Міністра акцентувала увагу на необхідності створення притулків для осіб, постраждалих від насильства. Окрему увагу приділено дітям та ролі закладів освіти у профілактиці жорстокого поводження по відношенню до них.

 

Протягом двох днів учасники розглянули низку питань, зокрема, принципи надання допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства, відповідно до вимог Стамбульської конвенції, механізм попередження проявів дискримінаційної реклами в інформаційному просторі, підходи до налагодження ефективної взаємодії із підрозділами Національної поліції. Обговорено роботу мобільних бригад психосоціальної допомоги, що працюють у п'яти областях України з ініціативи Фонду народонаселення ООН та Української фундації громадського здоров'я, установи, де можуть перебувати постраждалі від насильства, та виявлення таких осіб.

 

Представниця Луганщини розповіла про позитивний досвід співпраці із мобільними бригадами, яких наразі в області працює вісім, що є найбільшою кількістю серед регіонів України. Також вона поінформувала про роботу регіонального саб-кластеру із попередження ґендерно обумовленого насильства та інформаційно-просвітницьку діяльність Департаменту щодо запобігання та протидії насильству в сім'ї.

 

Яна Соловйова