Прес-центр7 серпня 2017, 11:08

Представник Департаменту розповів клієнтам Лисичанського міського центру зайнятості щодо протидії торгівлі людьми

З метою інформаційної просвіти населення щодо ризиків нелегальної трудової міграції, в рамках проведення всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми у Лисичанському міському центрі зайнятості 2 серпня 2017 року проведено акцію «#людинаНетовар».

 

Для відвідувачів та безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, проведено семінар за темою: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

 

Від Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, як структурного підрозділу, відповідального за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, участь у семінарі взяв заступник начальника управління праці та зайнятості населення – начальник відділу праці та соціально-трудових відносин, який є відповідальним за проведення зазначеної процедури.

 

Також участь у заході взяли головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради, головні державні інспектори відділу державного нагляду за додержанням законодавства соціального страхування Головного управління Держпраці у Луганській області, спеціалісти центру зайнятості, психолог-травматерапевт психологічного кризового центру.

 

У ході проведення семінару наголошено на актуальності проблеми боротьби з торгівлею людьми, наведено приклади сфери використання «живого товару», ознайомлено з державною підтримкою осіб, які отримали статус потерпілого від торгівлі людьми, надано контакти для звернення у випадку виникнення скрутних обставин.

 

Учасників семінару ознайомлено із основними умовами заключення трудового контракту для роботи за кордоном, ознакам, які вказують на  шахрайські схеми ошукування громадян, що можуть призвести до пастки торгівців «живим товаром».

 

Крім юридичних рекомендацій учасники заходу отримали поради психолога-травматерапевта психологічного кризового центру щодо протидії протиправним вчинкам та отримали практичні навички запобігання втягнення у залежні відносини з потенційними работорговцями.

 

Начальник відділу активної підтримки безробітних Лисичанського міського центру зайнятості застерегла пошуковців роботи від необдуманих кроків, наголосила на важливості проведення подібних зустрічей, що дають можливість звернутись безпосередньо до фахівців, отримати компетентну консультацію.

 

Ігор Шевченко