Прес-центр16 травня 2018, 08:05

Представники Луганщини долучилися до II Всеукраїнського відкритого форуму «Багатодітна сім'я України»

11 - 12 травня 2018 року у місті Одеса відбувся II Всеукраїнський відкритий форум «Багатодітна сім'я України», присвячений Всеукраїнському дню сім'ї та Міжнародному дню матері, який був проведений Всеукраїнською громадською організацією «Рада багатодітних сімей України «Велика родина» за підтримки Міністерства соціальної політики України, Одеської обласної державної адміністрації та Одеської міської ради.

Від Луганської області у заході взяли участь головний спеціаліст сектору сімейної політики управління соціальних гарантій і компенсацій Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Сергій Долженко та голова громадської ради при Луганській облдержадміністрації, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський.

У рамках заходу було проведено пленарні засідання, «круглий стіл», семінари, майстер-класи, інформаційні майданчики, платформи з обміну досвідом, ідеями, думками, виставка творчих робіт представників багатодітних сімей, екскурсія, святковий концерт.

На Форумі були розглянуті та обговорені питання розширення простору взаємодії представників багатодітних сімей та профільних державних структур, важливості підвищення народжуваності серед молодих сімей України. Учасники вивчали позитивний досвід підтримки багатодітних сімей в регіонах України та обмінялися досягненнями, підходами, програмами, проектами тощо.

Учасники Форуму відмітили, що проведення подібних заходів є позитивним кроком до зміцнення інституту сім'ї в Україні, поліпшення соціального та економічного становища багатодітних родин в Україні.

Сергій Долженко