Прес-центр21 вересня 2018, 09:09

Представники Луганської облдержадміністрації взяли участь у регіональній нараді щодо пріоритетів ґендерної політики

18 вересня 2018 року у м. Дніпро відбулася регіональна нарада під головуванням Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції І. Климпуш-Цинцадзе щодо пріоритетів ґендерної політики та за участю представників Міністерства соціальної політики України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства оборони України та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України, які розповіли про перспективи ґендерної рівності у впровадженні національних реформ та питаннях безпеки і оборони.

Від Луганської області участь у нараді взяли: заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та представники Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

Представники обласних органів влади та громад з Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей обговорили проблеми локалізації національної політики щодо ґендерної рівності на рівнях громад та областей, розповіли про свої потреби та плани.

Учасники заходу наголосили на важливості комплексного впровадження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 та Національного плану дій з виконання Заключних зауважень до восьмої періодичної доповіді України виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW), а також Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на всіх рівнях.

Захід відбувся за підтримки UN Women Ukraine.

 

Сергій Долженко