Прес-центр2 листопада 2015, 10:11

Презентовано проект із надання психологічної підтримки сім'ям з дітьми із числа переселенців

У місті Сєвєродонецьку 30 жовтня 2015 року відбулася презентація проекту «Надання психологічної підтримки сім'ям з дітьми внутрішньо переміщених осіб неурядовими громадськими організаціями на півночі Луганської області». Проект реалізується Благодійною організацією «Луганське обласне відділення «Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче містечко» за підтримки Уряду Японії та Програми розвитку ООН в Україні. У засіданні «круглого столу» взяли участь представник Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, члени неурядових громадських організацій, психологи закладів охорони здоров'я, органів внутрішніх справ, фахівці загальноосвітніх закладів.

 

Директор Благодійного фонду Людмила Харченко розповіла, що допомога в рамках проекту буде надаватися внутрішньо переміщеним особам Сєвєродонецька та Старобільського району. Також запланована підтримка сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та фахівців, які надають їм кваліфіковану допомогу з метою попередження професійного вигорання. Строк реалізації – із жовтня 2015 року по лютий 2016 року, протягом якого заплановано охопити 275 сімей.

 

Координатор проекту Світлана Тунтуєва зазначила, що психологічна допомога є перспективною сферою, адже на сьогодні в області, на жаль, відсутній високий рівень психологічної культури.

 

Також учасники дізналися про спільний проект із ЮНІСЕФ щодо надання психолого-педагогічної допомоги сім'ям з дітьми «Зміцнення громад для забезпечення потреб вразливих дітей та сімей на півночі Луганської області».

 

Яна Соловйова