Прес-центр10 листопада 2015, 13:11

Принципи працевлаштування та ефективний пошук роботи

Основна задача Державної служби зайнятості – працевлаштування безробітних та створення бази даних вакансій в усіх регіонах країни. Послуги, які надаються центрами, направлені виключно на сприяння працевлаштуванню. Центри зайнятості та бібліотеки співпрацюють з питань працевлаштування в рамках програми «Бібліоміст». Бібліотеки мають такі ресурси, які можуть і мають бути використані для розвитку громади.

 

З метою вирішення питань сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, привернення уваги суспільства, всіх сторін соціального партнерства до проблем переселенців, учасникам АТО Сєвєродонецький міський центр зайнятості в партнерстві з міською публічною бібліотекою в рамках Української Ініціативи з Підвищення Впевненості (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та адмініструється IREX/Україна, 3 та 4 листопада 2015 року провели тренінги з тематикою принципів працевлаштування та ефективного пошуку роботи. У тренінгах взяли участь 19 осіб, із яких 14 є внутрішньо переміщеними особами, одна особа демобілізована з військової служби (учасник АТО).

 

У перший день тренінг відкрила спеціаліст міського центру зайнятості Ольга Ткаченко розповіддю про стан місцевого ринку праці та актуальні вакансії. Продовжила розмову спеціаліст бібліотеки Юлія Горелкіна інформацією про механізми пошуку роботи (джерела вакансій, підготовка резюме та етикет ділового електронного листування). Завідуюча центром доступу до Інтернету Біловицька Юлія розповіла про особливості пошуку роботи через мережу Інтернет, перелічила корисні сайти з пошуку роботи. На тренінгу також були присутні провідні юристи Норвезької ради у справах біженців Максим Голтвяницький та Надія Губарева, які презентували проект «Інформування, консультування та правова допомога» і згідно законодавства інформували присутніх про порядок оформлення трудових відносин між найманими працівниками та роботодавцями.

 

На другий день (вторинний модуль) були показані слайди та розкрита тема «Перемови з роботодавцем». Спеціалістами бібліотеки проведене показне практичне заняття «Дзвінок у компанію» і підготовка інтерв’ю, співбесіди з роботодавцем. Також організатори прокоментували особливості та рекомендації щодо заходів сприяння працевлаштуванню переселенців. Особлива увага була приділена й такому питанню як працевлаштування за кордоном, шахрайство з боку посередників і роботодавців та його маркери.

 

Тренінг пройшов продуктивно, механізм пошуку роботи розглянутий всебічно в рамках сучасних програм закордонних організацій. Дякуємо нашим партнерам, зокрема, Сєвєродонецькій міській публічній бібліотеці за організацію корисного заходу та приділення уваги переселенцям і учасникам АТО нашого міста.

 

За інформацією Сєвєродонецького міського центру зайнятості