Прес-центр11 листопада 2015, 13:11

Проблематику ґендерно обумовленого, домашнього насильства та торгівлі людьми розглянули члени Ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги при ОДА

У ході засідання Ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги при облдержадміністрації директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук розповіла про роботи Департаменту щодо попередження домашнього та ґендерно обумовленого насильства, а також торгівлі людьми.

 

«Ґендерно обумовлене та домашнє насильство, торгівля людьми – це та сфера, яка раніше не була на стільки помітною та актуальною. Однак, військовий конфлікт загострює проблематику», – відзначила Елеонора Поліщук.

 

Вона поінформувала про початок роботи в області 21 бригади соціальних працівників, які будуть допомагати постраждалим від насильства (в основному, дівчатам та жінкам) у найвіддаленіших куточках області та у населених пунктах, наближених до лінії зіткнення. Присутні дізналися також про роботу щодо відновлення діяльності Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги, який наразі є перереєстрованим на підконтрольній українському Уряду території, однак, не розпочав повноцінну роботу через відсутність приміщення. У перспективі є плани щодо створення кабінетів довіри та «гарячої лінії» на базі центру.

 

Директор Департаменту також підкреслила актуальність проблематики торгівлі людьми, адже в умовах збройного конфлікту та викликаної ним економічної нестабільності люди готові піти на ризик задля фінансового забезпечення родини та близьких.

 

Елеонора Поліщук зазначила, що обласною військово-цивільною адміністрацією та Департаментом налагоджена робота із громадськими організаціями, у тому числі, й міжнародними, щодо роботи в даному напрямку та запропонувала всім бажаючим долучитися до співпраці.

 

Яна Соловйова