Прес-центр30 червня 2017, 14:06

Проведено чергове засідання Луганської обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

30 червня 2017 року в Луганській облдержадміністрації проведено засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Під час засідання обговорено низку актуальних питань. Зокрема, відповідно до доручення керівництва Мінсоцполітики України, отриманого у травні поточного року під час семінару з питань запобігання домашньому насильству, розглянуто систему роботи загальноосвітніх навчальних закладів Луганської області щодо формування нульової толерантності у дітей до проявів насильства. Обговорення цього питання стало доречним напередодні початку нового навчального року.

 

Заступник голови обласної Координаційної ради, директор Департаменту соціального захисту облдержадміністрації Елеонора Поліщук та координатор національного саб-кластеру з питань ґендерно обумовленого насильства, старший координатор з питань гуманітарного реагування Фонду народонаселення ООН у Східних областях України Олена Кочемировська розповіли про отриманий досвід та підсумки навчальної поїздки до Румунії, що відбулася у червні 2017 року. Під час поїздки розглянуто комплексний підхід до попередження та реагування на ґендерно обумовлене насильство для міжвідомчих команд.

 

Членами обласної Координаційної ради також прийнято за основу проект методичних рекомендацій щодо попередження та надання допомоги постраждалим від домашнього та ґендерного насильства. Луганщина стала другим регіоном України, де силами членів ради за підтримки Департаменту соціального захисту населення ОДА й Фонду народонаселення ООН створено подібні рекомендації.

 

Також, розглянуто останні новини щодо попередження торгівлі людьми в області. Так, Елеонора Поліщук поінформувала, що із початку року на Луганщині двом особам встановлено статуси осіб, постраждалим від торгівлі людьми. Наразі до Департаменту звернулися ще п’ять осіб із зазначеного питання.

 

Після завершення засідання члени обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми долучилися до міського забігу в рамках інформаційної кампанії «Насильству немає виправдання».

 

Яна Соловйова