Прес-центр3 квітня 2018, 16:04

Проведено чергове засідання регіонального саб-кластеру із протидії насильству на Луганщині

28 березня 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерно обумовленого насильства. Саб-кластер проведено під співголовуванням Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Фонду ООН у галузі народонаселення за участю представників міжнародних організацій та державних структур, задіяних у напрямку реагування на випадки насильства.

Під час зустрічі обговорено план дій саб-кластеру з питань ґендерно обумовленого насильства на 2018 рік. Завідувач сектору сімейної політики Департаменту розповіла про перші підсумки впровадження пілотного проекту в Попаснянському районі «Відповідальність починається із нас», у рамах якого у громадах району визначено контактних осіб із числа місцевих жителів, які надають первинну допомогу постраждалим жінкам і чоловікам від домашнього та ґендерного насильства.

Представники Фонду ООН у галузі народонаселення поінформували про зміни в чинному законодавстві щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Наприкінці саб-кластеру, традиційно, усі партнери представили свої оновлення та поінформували про найближчі плани щодо реагування та попередження ґендерно обумовленого та домашнього насильства.

Яна Соловйова