Прес-центр30 травня 2017, 11:05

Проведено семінар для заступників голів РДА та міських рад Луганщини щодо надання соціальних послуг населенню в умовах децентралізації

26-27 травня 2017 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації проведено семінар-нараду для заступників голів райдержадміністрацій, районних військово-цивільних адміністрацій та міських рад, які координують соціальну сферу, за темою: «Організація системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації». Участь у заході взяли заступник голови обласної держадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, директори обласних фондів соціального страхування, обласного центру зайнятості, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, начальник Головного управління Пенсійного фонду в Луганській області. До участі у семінарі-нараді були запрошені також голови об’єднаних територіальних громад Луганської області.

 

Протягом двох днів учасники розглядали питання організації процесу надання соціальних послуг мешканцям громад. Зокрема, обговорено взаємодію служби зайнятості з об’єднаними територіальним громадами щодо розвитку та забезпечення зайнятості їх жителів, надання соціальних послуг сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, в умовах децентралізації. Учасників поінформували про підсумки роботи щодо реорганізації управлінь Пенсійного фонду України в Луганській області та створення відділених робочих місць по прийому громадян з питань пенсійного забезпечення, а також про роботу фондів соціального страхування.

 

Також під час зустрічі розглянуто досвід Новопськовської об’єднаної громади із забезпечення населення громади соціальним послугами.

 

Яна Соловйова