Прес-центр19 серпня 2017, 13:08

Проведено скайп-конференцію із керівництвом міст і районів області щодо надання субсидій населенню та організації дитячого оздоровлення

18 серпня 2017 року під головуванням заступника голови Луганської облдержадміністрації Ольги Лішик проведено селекторну нараду в режимі скайп-конференції з керівництвом райдержадміністрацій та міських рад області. Участь у нараді також узяли директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук та начальник Служби у справах дітей ОДА Раїса Родіна.

 

У ході скайп-конференції Елеонора Поліщук розповіла про хід виконання роботи з надання субсидій населенню у Луганській області та щодо організації оздоровлення і відпочинку дітей із населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, в дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія».

 

Так, Елеонора Поліщук поінформувала, що згідно з аналізом щотижневого моніторингу станом на 18 серпня 2017 року:

 

- 36 підприємств-постачальників послуг надали списки, до яких включено 27329 одержувачів субсидії;

- загальна сума невикористаної субсидії, що підлягає монетизації за вказаними списками, становить 16,7 млн грн.

 

Станом на 18 серпня 2017 року управліннями соціального захисту населення області прийнято 18826 заяв або 69% від загальної кількості субсидіантів, які були включені у списки по монетизації.

 

Із майже 149 тисяч сімей, які підлягали автоматичному перерахунку субсидій із травня 2017 року на сьогоднішній день субсидія перепризначена 124 тисячам сімей або 84%. Частині домогосподарств субсидії не призначено через наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги. Підприємствам-постачальникам послуг необхідно було виявити боржників та надати управлінням інформацію про такі домогосподарства.

 

Говорячи про тему дитячого оздоровлення, Елеонора Поліщук зазначила, що, відповідно до розпорядження КМУ від 26 квітня 2017 року № 278-р «Питання організації оздоровлення та відпочинку дітей з населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, в 2017 році», у вересні починається оздоровлення дітей у центрах «Артек» і «Молода гвардія», яке триватиме до кінця року.

 

Планується оздоровити 100 дітей із Новоайдарського району, 348 дітей із Попаснянського району та 252 дитини зі Станично-Луганського району.

 

Ольга Лішик акцентувала увагу представників керівництва міст і районів області щодо посилення роботи в зазначених напрямках та надала низку доручень, зокрема: розглянути перспективи створення центрів надання соціальних послуг «Прозорий офіс» з метою організації гідного прийому громадян та надання всіх видів державних допомог, у тому числі субсидій; забезпечити в повному обсязі перерахунок субсидії в автоматичному режимі на наступний період без звернення громадян із травня 2017 року; забезпечити своєчасний та якісний підбір груп дітей із населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, для оздоровлення та відпочинку в ДПУ «МДЦ «Артек» та ДП «УДЦ «Молода гвардія».

 

Олена Гарькавець