Прес-центр26 вересня 2017, 18:09

Проведено спортивні змагання серед осіб з інвалідністю Луганської області

23 вересня 2017 року на спортивні базі КП ЛОФЦ «Олімп» у Кремінському районі Луганської області проведено «Навчально-практичний тренінг «Активна соціально-трудова та фізкультурно-спортивна реабілітація людей з інвалідністю». Участь у заході взяли понад 120 осіб з інвалідністю з міст та районів області, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лшик, директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук.

 

Захід організовано та проведено з ініціативи партнерських організацій, які опікуються питаннями захисту прав осіб з інвалідністю, зокрема Луганським регіональним центром з фізичної культури і спорту інвалідів «ІНВАСПОРТ», Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації, Луганським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів та Луганською обласною організацією інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів України.

 

Метою тренінгу стало покращення фізкультурно-спортивної та реабілітаційно-оздоровчої роботи серед осіб з інвалідністю, пропагування здорового способу життя серед людей цієї категорії; залучення молоді з інвалідністю до регулярних занять фізичною культурою і спортом; пропагування олімпійського та паралімпійського рухів.

 

У рамках змагань особи з інвалідністю взяли участь у змаганнях із різних видів спорту, зокрема, легка атлетика, футбол, шахи та шашки, настільний хокей та інші, у кожному із яких було визначено та нагороджено кращих спортсменів.

 

Тетяна Фролова