Прес-центр3 листопада 2015, 08:11

Проведено тренінг радників Мінсоцполітики з питань допомоги внутрішнім переселенцям

Із 29 по 31 жовтня 2015 року в Києві проведено триденну тренінгову програму «Актуальні питання роботи з внутрішньо переміщеними особами (ВПО)». У заході взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

Тренінг для позаштатних радників з усіх регіонів України проведено в рамках програми «Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України і процесі національного примирення». Цю програму запроваджено спільно Мінсоцполітики і неурядовими організаціями за підтримки Уряду Великої Британії.

 

Відкриваючи тренінг, начальник управління організації соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій Мінсоцполітики Сергій Марущенко наголосив на важливості співпраці між Міністерством та міжнародними організаціями. «Обмін досвідом між представниками апарату Мінсоцполітики і радниками з питань ВПО дасть змогу напрацювати певний досвід з вирішення питань внутрішньо переміщених осіб», - підкреслив він.

 

Марущенко подякував за співпрацю міжнародній організації Stabilization Support Service, Уряду Великої Британії та громадській ініціативі КримSOS за реалізацію проекту.

 

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України, «Крим SOS» та Stabilization Support Services почали реалізацію спільного проекту допомоги внутрішньо переміщеним особам. У рамках проекту започаткована Програма радників з питань вимушених переселенців у Центральній, Східній, Південній та Західній Україні.

 

На відкритому конкурсі резюме з числа громадських діячів, які займаються внутрішньо переміщеними особами, та осіб, які мають досвід роботи у сфері соціального захисту, обрано 27 радників: 2 – на центральному рівні, 25 – у регіонах.

 

Радники на місцевому рівні працюватимуть як контактний пункт для переселенців, сприятимуть обміну інформацією між Мінісоцполітики і регіонами, вирішуватимуть проблеми переселенців разом із місцевими органами влади.

 

На центральному рівні радники повинні стати каналом комунікації з питань ВПО, доносити проблеми переселенців до вищих рівнів, надавати підтримку співробітникам Міністерства щодо реагування на запити переселенців, представників громадських організацій і вразливих груп населення.

 

Інформацію про контакти радників розміщено на офіційному сайті Мінсоцполітики України.

 

За матеріалами Мінсоцполітики

Фото громадської ініціативи КримSOS