Прес-центр11 листопада 2015, 12:11

Пройшло засідання координаційної Ради волонтерів та благодійників

10 листопада відбулося засідання Ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги при обласній державній адміністрації. У роботі Ради взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук та представники волонтерських і благодійних організацій області.

 

На засіданні були розглянуті питання розвитку соціальної сфери Луганщини, нові напрями роботи та можливої взаємодії обласної влади з волонтерськими організаціями. Елеонора Поліщук подякувала волонтерам за їх допомогу при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Сватовому. Вона зазначила, що саме волонтери першими прийшли на допомогу постраждалим людям. Завдяки ним були зігріти та нагодовані сотні сватівчан вже в перші години після початку пожежі. Також Елеонора Андріївна розповіла про основні напрями взаємодії соціальних служб та волонтерів: допомога учасникам АТО, у тому числі через новостворений Центр допомоги учасникам АТО, який вже виявив 652 особи, які потребують допомоги (28 з них вже отримали грошову допомогу на загальну суму 140 тисяч гривень); внутрішньо переміщеним особам, яких у Луганській області зареєстровано вже більше 234 тис.; жертвам гендерно-обумовленого насильства, які постраждали під час збройного конфлікту; особам без постійного місця проживання. Представники волонтерських та благодійних організацій розповіли про конкретні справи, які були ними зроблені по цих напрямах за останній час.

 

Другим питанням засідання Ради було святкування Всесвітнього дня волонтерів, що буде відзначатися 5 грудня. Із цього приводу була створена робоча група з організації проведення святкових заходів, під час яких відбудеться нагородження волонтерів та благодійників, які особливо відзначилися за цей рік.

 

На засіданні Ради було запропоновано створити спеціальний проект під робочою назвою «Герої Луганщини». У рамках проекту буде поширюватися інформація про героїв-участників АТО, які боронили Луганщину від сепаратистів та російських загарбників. Ця пропозиція отримала підтримку з боку представників обласної державної адміністрації й буде реалізована через конкретні заходи найближчим часом.

 

За матеріалами прес-служби обласної військово-цивільної адміністрації