Прес-центр5 жовтня 2018, 09:10

Разом із соціальними партнерами розпочато роботу по відновленню роботи обласної тристоронньої соціально-економічної ради

03 жовтня 2018 року директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук взяла участь у робочій нараді з питань  відновлення соціального діалогу на обласному рівні з головою Федерації профспілок Луганської області Валерієм Чернишом та заступником голови правління Організації роботодавців Луганської області Альбертом Зінченком.

На сьогодні всі сторони соціального діалогу мають репрезентативність на представлення інтересів профспілок, роботодавців та органів державної влади. Головним механізмом реалізації соціального діалогу на обласному рівні є діяльність Луганської обласної тристоронньої соціально-економічної ради (ЛОТСЕР), в сфері повноважень економічного і соціального розвитку регіону. На нараді було визначено напрями діяльності ЛОТСЕР, кількість та склад представників від кожної сторони.

Окрім цього, із соціальними партнерами було обговорено укладення нової Територіальної угоди на 2018-2020 роки. Угода є регіональним нормативним актом соціального діалогу, який укладається з метою підвищення ефективності реалізації соціально-економічної політики та сталого функціонування промисловості і соціальної сфери області, узгодження інтересів працівників і роботодавців при регулюванні виробничих, трудових, економічних, соціальних відносин, забезпечення захисту законних прав та інтересів працівників.

З цієї наради стартувало відновлення практичного соціального діалогу в області: профспілки та роботодавці залучені до активної участі у соціально-економічному розвитку регіону.

 

Євген Жданов