Прес-центр23 березня 2017, 12:03

Реформування системи оплати праці зробило можливими комплексні реформи в соціальній сфері, - Андрій Рева

Про це Міністр соціальної політики заявив 20 березня на засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України.

 

Міністр наголосив на тому, що комплексна реформа системи оплати праці та запровадження європейських стандартів у сфері соціально-трудових відносин були визначені як пріоритетні завдання Мінсоцполітики.

 

«Ця реформа має на меті створити умови для ефективної праці людини, оскільки насамперед доходи від трудової діяльності формують добробут родин. Результатом наших зусиль став прийнятий 6 грудня 2016 року Верховною Радою України Закон № 1774 з інноваційними нововведеннями, які відкрили шлях до позитивних змін у сфері соціально-трудових відносин», - заявив Андрій Рева та подякував Президенту за підтримку у реалізації цієї реформи.

 

Урядовець зазначив про те, що було запроваджено нову методологію визначення мінімальної заробітної плати та забезпечено повернення мінімальній заробітній платі функції державної гарантії в оплаті праці людей з невисоким рівнем доходів, із одночасним припиненням практики її використання як розрахункової величини для визначення розмірів посадових окладів державних чиновників.

 

«Це дало змогу встановити мінімальну заробітну плату на рівні повної вартості «споживчого кошику», підвищивши її вдвічі – до 3200 гривень на місяць з початку цього року», – підкреслив Міністр соціальної політики.

Зазначений крок має суттєвий вплив на зменшення рівня бідності в країні і є ключовим елементом розв’язання цієї проблеми в подальші роки.

 

Чиновник заявив, що динаміка легалізації частини доходів у сфері оплати праці, реального зростання заробітної плати громадян, надходжень до фондів соціального страхування, Пенсійного фонду України та доходів державного і місцевих бюджетів свідчить про ефективність прийнятих рішень.

 

«Саме тому сьогодні можу констатувати, що результати першого етапу реформи оплати праці створили необхідні передумови для проведення подальших комплексних реформ у соціальній сфері, в тому числі реформи пенсійної системи», - підкреслив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

 

За матеріалами веб-сайту Мінсоцполітики України