Прес-центр10 листопада 2015, 13:11

Семінар із ґендерних питань проведено для молоді Кремінського району

З метою підвищення рівня інформування студентської молоді з ґендерних питань 5 листопада 2015 року фахівці Кремінського районного центру зайнятості провели для студентів Кремінського професійного ліцею семінар з ґендерних питань за темою: «Ґендер є скрізь і ніде».

 

Студенти ознайомились із законодавством України щодо забезпечення рівних можливостей чоловіків та жінок на ринку праці, розглянули поняття «ґендер», «ґендерні стереотипи».

 

Під час семінару молодь разом із фахівцями центру зайнятості розглянули питання сучасного погляду на ґендерні відмінності, ґендерну дискримінацію на ринку праці, у бізнесі. Студенти дізналися про стереотипи, що стосуються змісту праці чоловіків і жінок. Активно обговорювалися теми про поєднання кар’єри та сім’ї, досягнення згоди між чоловіками та жінками в розподілі обов’язків.

 

Студенти зробили висновок, що під ґендерною рівністю розуміється те, що всі люди мають право вільно розвивати свої особисті якості та робити вибір без обмежень, а права на працю жінок та чоловіків мають однаково цінуватися.

 

За інформацією Кремінського районного центру зайнятості