Прес-центр4 липня 2017, 14:07

Щодо монетизації частини невикористаних сум субсидій

Положенням «Про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та річного пічного побутового палива» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, передбачено, що частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або 150 кВт•г електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення) перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта».

 

Тарифи на електричну енергію затверджені постановою НКРЕКП від 26.02.2015 № 220. Відповідно до зазначеної постанови НКРЕКП вартість 1 кВт•г електричної енергії на 1 травня 2017 становила 90 копійок. Таким чином, еквівалент вартості 150 кВт•г електричної енергії складає 135 гривень.

 

Перерахування частини невикористаної субсидії на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплата її через відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта» здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року.  

                                                                                            

 Яна Пархоменко