Прес-центр10 листопада 2015, 13:11

Сільським мешканцям – корисну інформацію

Новопсковський районний центр зайнятості спільно з фахівцями управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації, Пенсійного фонду в Новопсковському районі
3 листопада 2015 року провів виїзну акцію з використанням мобільного центру зайнятості до селища Закотне.

 

Протягом кількох годин фахівці центру зайнятості консультували місцевих жителів та роботодавців з питань зайнятості. Мешканцям села розповідали про можливості працевлаштування за допомогою центру зайнятості, перенавчання за актуальними на ринку праці професіями у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості по Україні. Також увага відвідувачів заходу акцентувалася на питаннях, які можуть позитивно відобразитися на розв’язанні проблеми зайнятості селян, зокрема, можливості додаткового заробітку – роботи тимчасового характеру; отримання ваучера на навчання, для осіб старше 45 річного віку, з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

 

Роботодавців ознайомлювали з можливістю служби зайнятості щодо підбору необхідних кадрів, проведення професійної підготовки безробітних під конкретне замовлення працедавців, компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

 

Загалом, 16 мешканців селища Закотне отримали консультації щодо послуг служби зайнятості, у тому числі 2 особи з числа внутрішньо переміщених.

 

Заходи з використанням мобільного центру зайнятості дають змогу наблизити послуги служби до кожної зацікавленої в цьому людини. Даний спосіб інформування населення про можливості державної служби зайнятості для більшості громадян, особливо сільських жителів, дозволяє отримати кваліфіковані відповіді на різноманітні запитання у сфері зайнятості.

 

За інформацією Новопсковського районного центру зайнятості