Прес-центр5 грудня 2017, 09:12

Служба зайнятості Луганщини працевлаштовує людей з інвалідністю

1 грудня поточного року Луганська обласна служба зайнятості провела прес-тур, присвячений Міжнародному Дню осіб з інвалідністю.

Журналісти відвідали Ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості та мали змогу поспілкуватись із роботодавцями, які працевлаштовують цю категорію людей, та з громадянами, які бажають знайти роботу, пройти професійно-діагностичне обстеження, отримати інші консультаційні послуги; відвідати тренінг, який провели представники Червоного Хреста щодо надання першої медичної допомоги для осіб з обмеженими можливостями.

Потім учасники прес-туру відвідали роботодавців у місті Сєвєродонецьк, які працевлаштували людей з інвалідністю. Це ТОВ «Гведеон», мережа супермаркетів «Сім’я», на якому працевлаштована колишня безробітна Ірина Кондра, яка неодноразово знаходила роботу за допомогою служби зайнятості. Вона вдячна фахівцям служби зайнятості за працевлаштування в супермаркеті комплектувальником товарів. Ця робота приносить їй і заробіток, і задоволення. Начальник по роботі з персоналом підприємства розповіла про співпрацю зі службою зайнятості, зокрема в напрямках підбору кваліфікованих кадрів на вакантні місця, в тому числі з категорії людей з інвалідністю. Під час візиту до ПП Воронін, мережа швидкого харчування, де директор Наталія Вороніна розповіла про тісну співпрацю зі службою зайнятості, журналісти почули успішну історію працевлаштування від колишньої безробітної Ірини Матвієвської, яка зараз працює продавцем продовольчих товарів на підприємстві.

Серед великої кількості різноманітних заходів у цей день проходив Форум щодо обговорення проблемних питань осіб з інвалідністю, питань консолідації громадськості, обмін досвідом між громадськими міжнародними організаціями, у якому взяв участь директор обласного центру зайнятості Сергій Болотський.

У своєму інтерв’ю директор центру зазначив, що протягом поточного року в центрах зайнятості області отримали послуги 646 громадян з інвалідністю, працевлаштовано 288 осіб вказаної категорії громадян. Професійне навчання пройшли 74 безробітних громадян, із них
54 працевлаштовано. Брали участь угромадських роботах 53 особи, в інших роботах тимчасового характеру - 19 осіб.

Фахівцями центрів зайнятості області постійно надається повний комплекс соціальних послуг для осіб з інвалідністю, а саме: інформаційні та консультаційні послуги, підбір підходящої роботи з обов'язковим урахуванням індивідуальних програм реабілітації, професійна орієнтація, професійне навчання і перенавчання, залучення до участі у громадських та тимчасових роботах з урахуванням медичних показників; також, пропонується взяти участь у цільових і профконсультаційних заходах: семінарах, тренінгах.

 

За матеріалами Луганського обласного центру зайнятості