Прес-центр20 листопада 2015, 13:11

Служба зайнятості – особам з особливими потребами

З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості відбудеться низка заходів, спрямованих на інформування суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. 27 листопада 2015 року фахівцями центру зайнятості буде проведено два таких заходи: о 9.00 — ярмарок вакансій спільно з роботодавцями, о 10.00 груповий масовий захід “День відкритих дверей”.

 

Цілеспрямована робота центру зайнятості дозволяє полегшити проблему соціального захисту людей з обмеженими фізичними можливостями. Однак, існує ще багато проблемних питань у сфері забезпечення зайнятості цих людей і центр зайнятості постійно шукає шляхи удосконалення своєї роботи аби задовольняти потреби та прагнення кожної людини з інвалідністю, які звертаються за допомогою. Показником організованої роботи з цією категорією громадян стало досягнення позитивних результатів у сфері їх зайнятості. Упродовж 10 місяців поточного року працевлаштовані 75 клієнтів з інвалідністю.

 

За 10 місяців 2015 року послугами Сєвєродонецького міського центру зайнятості скористалося 253 особи з обмеженими фізичними можливостями, з них мали статус безробітного 152 особи, отримували допомогу по безробіттю 119 осіб. Три особи підвищили свою конкурентоспроможність шляхом професійного навчання за рахунок коштів фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та після закінчення навчання працевлаштовані, 228 особам надано профорієнтаційні послуги. Також проводяться індивідуальні профконсультації з використанням психодіагностичних методик із метою визначення схильності до підприємницької діяльності. Після консультацій одна особа виявила бажання започаткувати свій бізнес, яка успішно пройшла низку семінарів “Як розпочати свій бізнес”, “Від бізнес-ідеї до власної справи”, пройшла профнавчання з курсу “Підприємець-початківець” та захистила свій власний бізнес-план. Протягом січня-жовтня 2015 року 5 осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

 

Безперечно, на даний час залишається гострою проблема низької конкурентоспроможності інвалідів, оскільки вимоги роботодавців до рівня освіти, практичного досвіду претендентів на робочі місця постійно зростають. Тому допомогти людям з інвалідністю відновити працездатність, отримати бажану гідну роботу, відчути себе повноправними членами суспільства є пріоритетним завданням Сєвєродонецького міського центру зайнятості.

 

За інформацією Сєвєродонецького міського центру зайнятості