Прес-центр12 жовтня 2017, 10:10

Сприяння заохоченню та формуванню позитивного ставлення молоді до здобуття професійно-технічної освіти

11 жовтня 2017 року Луганська обласна служба зайнятості взяла участь в обласному профорієнтаційному конкурсі «Вернісаж професій», що проводився на базі ВПУ № 92 м. Сєвєродонецьк з ініціативи навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області.

 

Метою заходу стало інформування учнівської молоді про галузі підготовки та професії, за якими здійснюється освітня діяльність у професійно-технічних навчальних закладах області.

 

Заступник керівника Луганської обласної служби зайнятості Олена Шуліка у вітальному зверненні до присутніх підкреслила значущість профорієнтаційного визначення шкільної молоді та зазначила, що спеціалісти центрів зайнятості відповідально ставляться до формування у школярів стійкої мотивації до праці, сприяння усвідомленості їх професійного самовизначення, створення відповідального ставлення молодих людей до планування професійної кар’єри.

 

Під час заходу фахівці служби зайнятості провели для бажаючих експрес-тестування та семінари з техніки пошуку роботи, продемонстрували анімаційні профорієнтаційні відеоролики, що спрямовані на спонукання учнів випускних класів до визначення своєї майбутньої професії.

 

Наприкінці спілкування молоді люди висловили впевненість, що уся інформація є дуже корисною та стане в нагоді у самовизначенні з майбутньою професією.

 

Також Луганська обласна служба зайнятості залучила до участі в заході роботодавців зі всієї області з метою інформування про склад фахівців, яких випускають професійно-технічні заклади області, та можливі місця працевлаштування для випускників, для поєднання на єдиній платформі безпосередніх створювачів робочих місць з майбутніми працівниками.

 

За матеріалами Луганського обласного центру зайнятості