Прес-центр2 жовтня 2018, 16:10

Священна місія - Захисник України: від козацької слави до сьогодення і майбутнього

«У цей день українці єднаються у спільній історичній пам’яті про Українське козацтво і вдячності сьогоднішнім захисникам. Маючи свою славетну історію, воюючи за праве діло і рідну землю під покровом Пресвятої Богородиці, ми впевнено рухаємося до перемоги!», - наголошує Юрій Гарбуз.

Відповідно до Указу Президента України від 14.10.2014 №806/2014 в Україні встановлено свято - День захисника України, яке відзначається щорічно та збігається з церковним святом Покрови Божої Матері. Також у цей день відзначають День Українського козацтва, який вже більш ніж півстоліття вважається датою створення Української повстанської армії.

У Луганській області головою Луганської обласної державної адміністрації затверджено робочий план підготовки та проведення обласних заходів з нагоди Дня захисника України та дня Українського козацтва, у яких братимуть участь керівництво області, представники місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, військовослужбовці та громадськість регіону. Планом передбачені покладання квітів до пам’ятника О.В. Радієвському, організація виставки військової техніки, концерт у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, богослужбові відправи -  молебні за Україну та її захисників з нагоди відзначення Дня захисника України у храмах та молитовних приміщеннях усіх наявних на підконтрольній українській владі території Луганської області конфесій та віросповідних напрямів, виступ військового оркестру 53-ї окремої механізованої бригади, обласний відкритий фестиваль – конкурс патріотичної пісні, виступ духового оркестру ОКЗ «Сєверодонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва», парад ліцеїстів Луганського обласного ліцею – інтернату з посиленою військово – фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» тощо.

Відповідно до Порядку призначення та виплати щорічної грошової допомоги деяким категоріям осіб з інвалідністю, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» у 2018 році, затверджено розпорядження голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.06.2018 року № 497, на засіданні Комісії з питань призначення щорічної грошової допомоги в разі інвалідності деяким категоріям осіб,  на яких поширюється дія цього Закону, прийнято рішення до Дня захисника України за рахунок коштів обласного бюджету надати у 2018 році щорічну грошову допомогу 22 особам на загальну суму 33 тисячі гривень.