Прес-центр30 серпня 2018, 16:08

Ті, що живуть у болісній невизначеності

Сьогодні 30 серпня, в Міжнародний день зниклих безвісти, Міжнародний Комітет Червоного Хреста звертає увагу на таку тяжку для багатьох громадян проблему. Сім’ї, чиї близькі чи родичі зникли безвісти, знаходяться у дуже складному психологічному, психосоціальному та економічному стані.

Від початку 2014 року через бойові дії на Донбасі багато громадян зникли безвісти. За даними поліції і місцевої влади, з 2014 року по кінець 2017 в Донецькій області пропали безвісти 2 727 осіб, з них 1 302 особи так і не знайшли. У Луганській області за цей же період пропали 1 205 осіб, доля 572-х досі невідома.

Такі страшні цифри показує нам війна, але небайдужі люди та організації як Міжнародний Комітет Червоного Хреста дають надію і допомагають людям з пошуками їх рідних та близьких.

У цей день, Департамент соціального захисту населення сприяє визнанню тяжкого становища сімей зниклих безвісти осіб та виражає підтримку всім сім’ям, які втратили рідну людину.

Дякуємо Міжнародному Комітету Червоного Хреста за діяльність щодо з’ясування долі та місцезнаходження осіб, зниклих безвісти по обидві сторони лінії зіткнення.

Дмитро Шевгеньов