Прес-центр23 лютого 2018, 09:02

Троїцькій об’єднаній територіальній громаді проведено навчання щодо протидії торгівлі людьми

16 лютого 2018 року громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» в рамках виконання обласного плану заходів з питань протидії торгівлі людьми у Троїцькій об’єднаній територіальній громаді проведено одноденні тренінгові навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

Організаторами тренінгу виступили ГО «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» спільно із Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

До тренінгових навчань було залучено представників Троїцької об’єднаної територіальної громади, центру з надання соціальних послуг Троїцької селищної ради, Троїцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У ході проведення навчань розглянуто низку актуальних питань, серед яких: феномен торгівлі людьми, загальна база знань із цієї проблеми (елементи, складові поняття); причини і форми торгівлі людьми, групи ризику та наслідки. Розглянуто нормативно-правову базу з питань торгівлі людьми та надання допомоги потерпілим. Обговорено складні життєві обставини, уразливий стан, виявлення постраждалих та особливості роботи з ними. Учасників проінформовано про організацію роботи щодо виявлення, механізм перенаправлення (необхідність впровадження, сутність, принципи і компоненти, структуру) та повноваження суб'єктів.

Ігор Шевченко