Прес-центр2 березня 2018, 14:03

У Біловодській ОТГ проведено тренінг щодо протидії торгівлі людьми

26 лютого 2018 року громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» в рамках виконання обласного плану заходів із питань протидії торгівлі людьми в Біловодській об’єднаній територіальній громаді проведено одноденні тренінгові навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

Організаторами тренінгу виступили ГО «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» спільно із Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

До тренінгових навчань було залучено представників Біловодської об’єднаної територіальної громади: відділу освіти, територіального центру, соціальних педагогів загальноосвітньої школи, територіального медичного об’єднання, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей.

У ході тренінгу розглянуто низку актуальних питань, серед яких феномен торгівлі людьми, її елементи і складові поняття. Обговорено причини і форми торгівлі людьми, групи ризику, наслідки, нормативно-правову базу та надання допомоги потерпілим. Розглянуто складні життєві обставини й уразливий стан, виявлення постраждалих від торгівлі людьми та особливості роботи з ними, організацію роботи щодо виявлення. Учасники глибше дізналися про механізм перенаправлення: необхідність впровадження, сутність, принципи і компоненти, його структуру та повноваження суб'єктів.

Ігор Шевченко