Прес-центр5 жовтня 2017, 17:10

У будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів Луганщини відзначили Міжнародний день людей похилого віку

У рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та дня ветерана в будинках-інтернатах системи соціального захисту населення відбулась низка святкових заходів. Підопічних привітали керівники та представники органів місцевого самоврядування, учнівська молодь, самодіяльні та професійні творчі колективи, організовані святкові обіди та «солодкі столи».

 

Сватівський обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів із творчим візитом відвідали студенти «Університету третього віку» Сватівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відділення денного перебування. Підопічні терцентру співали пісні, читали вірші, розповідали веселі гуморески. Також, у ці дні в інтернаті відбулися спортивні змагання із шахів та шашок серед підопічних будинку-інтернату з подальшим нагородженням переможців, був організований святковий концерт за участю колективу художньої самодіяльності «Рушничок» с. Оборотнівка Сватівського району, учнів та викладачів Сватівської ЗОШ 1-го ступеню № 6. Після концерту представники Оборотнівської сільської ради привітали підопічних будинку-інтернату та пригостили випічкою власного виготування, учні вручили підопічним будинку-інтернату подарунки.

 

У Кремінському обласному будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів було організовано святковий концерт за участю учнів та педагогічного колективу Рубіжанської ЗОШ № 3 та студентів Рубіжанського індустріально-педагогічного технікуму, проведена виставка робіт майстринь-в’язальниць із числа підопічних будинку-інтернату. У цей день до інтернату завітали представники Кремінської райдержадміністрації та районної ветеранської організації. Традиційно, свято завершилось святковим чаюванням.

 

Не залишились без уваги і підопічні Білокуракинського та Троїцького будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів. Зі святковими концертами та солодкими подарунками їх привітали дитячі творчі колективи зі шкіл районних центрів.

 

Ці святкові дні подарували мешканцям будинків-інтернатів багато позитиву, приємні хвилини відпочинку та щирого спілкування.

 

Інна Сердюкова