Прес-центр25 жовтня 2017, 09:10

У Лисичанську проведено тренінгові навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними»

23 жовтня 2017 року громадською організацією «Регіональний правозахисний соціолого-освітній центр «Жінки Донбасу» в рамках виконання обласного плану заходів з питань протидії торгівлі людьми у місті Лисичанську проведено одноденні тренінгові навчання за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

 

Організаторами тренінгу виступили відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради спільно із Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

До тренінгових занять було залучено представників державних структур міста Лисичанська, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, а саме: відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради, служби у справах дітей Лисичанської міської ради, відділу освіти Лисичанської міської ради, КЗ «Лисичанський центр соціально-психологічної реабілітації дітей», КЗ «Лисичанський навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 3 - дошкільний навчальний заклад «Барвінок», Лисичанського міського центру зайнятості, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, КУ «Територіальне медичне об’єднання м. Лисичанськ» центр ПМСД № 1, КУ «Територіальне медичне об’єднання м. Лисичанськ» ЦМЛ ім. Титова, ВПУ № 94, Лисичанського відділу поліції ГУ НП в Луганській області, ВП «Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ ім. Т. Шевченка», управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради.

 

У ході проведення навчань розглянуто низку актуальних питань, серед яких: феномен торгівлі людьми, загальна база знань із проблеми торгівлі людьми (елементи, складові поняття торгівлі людьми), причини і форми торгівлі людьми, групи ризику, наслідки торгівлі людьми. Обговорено нормативно-правову базу з питань торгівлі людьми та надання допомоги потерпілим, що таке складні життєві обставини та уразливий стан. Розглянуто процес виявлення постраждалих від торгівлі людьми та особливості роботи з ними, організацію роботи щодо виявлення. Окремо учасникам роз’яснено механізм перенаправлення: необхідність впровадження, сутність, принципи і компоненти, структуру механізму перенаправлення та повноваження суб'єктів, види допомоги постраждалим та етапи її надання.

 

Ігор Шевченко