Прес-центр30 серпня 2018, 14:08

У Луганській області відбулась робоча зустріч Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення з представниками Луганської ОДА

На чолі з першим заступником голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Капліним С.М., на робочій зустрічі були присутні народний депутат України - член Комітету Королевська Н.Ю., начальник управління прогнозування, бюджетування та статистики Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Купрій О.Д., директор Департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Охріменко О.В. та інші.

Від Луганської області, на чолі з головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Гарбузом Ю.Г. були присутні заступник голови облдержадміністрації Лішик О.П., директор Департаменту соціального захисту населення Поліщук О.А. та керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади і громадських організацій.

Після відвідання установ соціального захисту населення у місті Рубіжне, делегація вирушила до міста Сєверодонецьк, для проведення робочої зустрічі з головою Луганської ОДА та її представниками.

На робочій зустрічі були обговорені проблемні питання соціального захисту населення, з урахуванням особливих умов нашої області, а саме: трудових відносин, змін у діючому законодавстві, присвоєння статусу та компенсація за зруйноване жито цивільним громадянам, постраждалим від військових дій (у першу чергу дітей), а також: внутрішньо переміщених осіб, сімей з дітьми, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб пільгових категорій, ефективності запровадження в області медичної реформи та нового порядку призначення житлових субсидій.

Всі проблемні питання, які були озвучені представниками Луганської області, взято представниками делегації до уваги з метою їх вирішення на законодавчому рівні.

 

 

Шевгеньов Дмитро