Прес-центр9 листопада 2015, 16:11

У Марківському районі безробітних навчають підприємницькій справі

Сьогодні, коли непросто знайти роботу та досягти успіхів, все-таки варто скористатися шансом і створити для самого себе робоче місце – стати підприємцем.

 

Одним з напрямків в активній політиці зайнятості є допомога безробітним в організації власної справи. У першу чергу, служба зайнятості надає інформаційну допомогу бажаючим стати підприємцями: банк бізнес-ідей, законодавча база, зразки успішних бізнес-планів, навчальна література, проведення семінарів, тренінгів. За рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного страхування на випадок безробіття проводиться навчання основам бізнес-планування. І найголовніше – виплата допомоги одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю. Саме ці питання були розглянуті 4 листопада 2015 року під час проведення семінару Марківським районним центром зайнятості за темою: «Як розпочати бізнес». Під час заходу висвітлені питання психологічних аспектів підприємницької діяльності, хто може займатися бізнесом, які умови висуває цей вид діяльності до звичайної людини; йшлося про переваги та недоліки відкриття та ведення власної справи, якості майбутнього підприємця.

 

У Марківському РЦЗ протягом поточного року одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 5 безробітних, троє з них – внутрішньо переміщені особи.

 

За інформацією Мірківського районного центру зайнятості