Прес-центр24 листопада 2015, 16:11

У Новоайдарському районі допомагають молоді із визначенням майбутньої професії

20 листопада 2015 року в Новоайдарському районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для учнів Новоайдарської обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів. У заході взяли участь 30 учнів, з яких 1дитина-інвалід та 3 дітей з категорії внутрішньо переміщених осіб. Основним завданням заходу стало формування у школярів уявлення про реалії трудового життя, послуги служби зайнятості, позитивного ставлення до робітничих професій, реальний погляд на вибір професії з урахування їх бажань, можливостей та потреб ринку праці. До учнів та педагогів з привітальним словом звернулася директор центру зайнятості, яка розповіла про сучасний ринок праці регіону, його проблеми та перспективи розвитку.

 

«Щастя в житті – це коли вранці хочеться йти на роботу, а ввечері – додому» (Юрій Нікулін). Правильний вибір майбутньої професії – дуже важливий крок у житті кожного. Правильним вибором майбутньої професії ми визначаємо свою долю, адже третину життя ми проводимо на роботі й від того, на скільки ця третина нас задовольняє, залежить багато: дім, побут, дозвілля», - такими багатозначними словами начальник відділу активної підтримки безробітних районного центру зайнятості розпочала профорієнтаційну лекцію для учнів у навчальному класі. Основною метою заходу було зорієнтувати учнів на отримання тих професій і спеціальностей, що користуються попитом у нашому регіоні, з урахуванням своїх схильностей та побажань, а також ознайомити їх з навчальними закладами, у яких ці професії можна отримати.

 

Профконсультант детально розповіла про послуги служби зайнятості щодо виявлення схильностей та здібностей кожного учня за допомогою тестування. Окремо зупинилася на профорієнтаційному тестовому пакеті «MagellanoУніверситет» для мотивованого вибору професійної діяльності.

 

Спеціалісти центру зайнятості провели екскурсію приміщенням, розповіли про призначення основних секторів, режим роботи організації. Під час екскурсії спеціалісти детально зупинилися на профінформаційному секторі, оскільки саме тут була велика кількість інформації саме для учнів: куточок для молоді, папки з описом професій, паспорти підприємств, сучасні професії, професії нашого регіону, консультації роботодавців, навчальні заклади області. Барометр професій наглядно продемонстрував актуальність професій району. Учні активно та жваво приймали участь у перегляді папок з описом професій та обговоренні їх актуальності на сьогоднішній день. Свою позицію щодо вибраної професії архітектора, яка являється не актуальною для нашого регіону, відстоювала учениця 11 класу із сім’ї внутрішньо переміщених осіб. Вразила далекоглядність дівчини, яка в майбутньому планує відроджувати інфраструктуру Луганської та Донецької областей.

 

Спеціалісти служби зайнятості побажали школярам зробити правильний вибір у житті й найбільш повно реалізувати свій особистий потенціал та отримувати від вибраної професії задоволення. Закінчили захід розповіддю притчі «Усе у твоїх руках».

 

Бажаючі були запрошені на індивідуальну профконсультацію та тестування до центру зайнятості. Закінчився захід врученням іміджевої продукції.

 

За інформацією Новоайдарського районного центру зайнятості