Прес-центр2 червня 2017, 16:06

У Новопсковському районі проведено виїзну акцію «У країні дитинства, у країні добра разом зі службою зайнятості»

Відпочинок дітей у літніх таборах – це час для розвитку та цікавих пізнань. Незамінним партнером у цій справі щороку стає служба зайнятості.

 

30 травня 2017 року мовний літній табір з денним перебуванням «WONDER LAND» Танюшівської ЗОШ І-ІІІ ступенів із радістю зустрів спеціалістів Новопсковського районного центру зайнятості. У цей день відбулася виїзна акція з використанням мобільного центру зайнятості з нагоди Дня захисту дітей «У країні дитинства, у країні добра разом зі службою зайнятості». Розташувався мобільний центр зайнятості на території табору. Яскраво – блакитний намет гармонійно поєднався із зеленню березового гаю та різнокольоровими барвами подвір’я школи.

 

Поза увагою спеціалістів мобільного центру зайнятості не залишилася жодна дитина. Програма виїзної акції була розрахована на три вікові категорії учасників: «Служба зайнятості – малятам» (для дітей віком 6-8 років), «Служба зайнятості – школярам» (для дітей віком 9-12 років), «Служба зайнятості – випускникам» (для дітей віком 14-15 років).

 

Роботу за програмою «Служба зайнятості – малятам» очолила заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Ірина Федорова. Емоційні дітлахи відгадували загадки, брали участь у конкурсах «Відгадай професію» та «Хто загубив предмет». Справжньою родзинкою став конкурс «Показуха». Діти мали можливість проявити свою кмітливість та акторські здібності. Під час складання пазлів-картинок «кухар», «швачка», «продавець» продемонстрували згуртованість та злагоджену роботу в команді.

 

Під керівництвом начальника відділу активної підтримки безробітних Наталії Хворостян діти 4-6 загону працювали за програмою «Служба зайнятості – школярам». Діти розшифровували закодовані назви професій, створювали власні шифри професій, розгадували професійний кросворд. Спробували свої сили в іграх-конкурсах «Хто наш капітан?», «Новий час – нові професії», «Анаграми професій». Пісенний конкурс не залишив нікого байдужим. Творчістю, неординарністю, яскравістю образів, невимушеністю поведінки учасників характеризувалася робота дітей у музичному змаганні.

 

Про серйозні, але не менш цікаві речі розмовляли у секторі «Служба зайнятості – випускникам». Провідний фахівець з питань зайнятості Інна Гуляєва ознайомила учнів 8 та 10 класів з ознаками професійної діяльності, класифікацією професій, формулою вибору професії, типовими помилками, які виникають при виборі професії. Взяли участь у експрес-діагностуванні за методикою ДДО та дізналися про професії, що потрібні на ринку праці регіону, навчальні заклади, де можна пройти навчання та отримати ці професії. Але ж більших вражень можна відчути коли все, про що дізналися, можна і побачити. І таку можливість діти отримали, переглянувши анімаційні відеоролики профорієнтаційного спрямування та взявши участь у тестуванні за міжнародною тестовою методикою «Magellano Університет» на безкоштовному профорієнтаційному порталі «Моя кар’єра».

 

За інформацією Новопсковського районного центру зайнятості