Прес-центр23 серпня 2017, 12:08

У Рубіжному працюють терапевтичні групи для літнього оздоровлення ВІЛ-інфікованих дітей

Комунальний заклад «Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді» – це єдина в Луганській області установа для надання медико-соціальних та психолого-педагогічних послуг дітям та молоді з ВІЛ-статусом. Основними завданнями Центру є створення умов для соціальної адаптації ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, розроблення і здійснення заходів медико-соціальної підтримки і супроводу, що спрямовані на їх інтеграцію у суспільство.

 

Зважаючи на те, що не всім дітям з ВІЛ-статусом показане літне оздоровлення на морі та в оздоровчих таборах, на базі Рубіжанського обласного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді за підтримки Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та дитячого фонду ООН UNIСEF у серпні поточного року були створені літні терапевтичні групи для оздоровлення, розвитку та виховання ВІЛ-інфікованих дітей, тим більше, що для цього є усі умови.

 

Під час відпочинку діти отримали медичне обслуговування (медичний огляд, контроль за своєчасним прийомом ліків, санітарно-гігієнічні заходи), велась діагностико-корекційна робота з виховання та розвитку. Діти отримували триразове збалансоване харчування, що має для цієї категорії сімей велике значення, відпочинок у рекреаційній зоні, відвідування басейну. Запропоновані заходи зміцнили фізичне та психологічне здоров'я дітей, підготували їх до навчання у школі, сприяли їх соціальній адаптації.

 

Наталія Пашура