Прес-центр12 червня 2018, 09:06

У Сєвєродонецьку обговорено кроки покращення доступу переселенців до послуг із попередження торгівлі людьми та скрінінгу

У Луганській області з представниками державних та недержавних структур були обговорені кроки покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг із попередження торгівлі людьми та скрінінгу.

З ініціативи МОМ в Україні та фінансової підтримки уряду США з
1 квітня 2018 року в Луганській області реалізується проект «Покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг з попередження торгівлі людьми та скрінінгу».

У рамках реалізації проекту 8 червня 2018 року було проведено одноденний тренінг для представників державних та недержавних структур- надавачів соціальних послуг міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ, дотичних до Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у своїх містах. Метою тренінгу було навчання суб`єктів Національного механізму протидії торгівлі людьми по виявленню осіб, потерпілих від торгівлі людьми серед уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб та їх доступу до послуг із попередження торгівлі людьми та скрінінгу в Луганській області.

Проект впроваджується РПСОЦ «Жінки Донбасу» у партнерстві з держструктурами Луганської області.

 

Ігор Шевченко