Прес-центр5 листопада 2015, 08:11

У Сєвєродонецьку обговорили перспективи створення обласних програм розвитку громадянського суспільства та інформаційної політики

У місті Сєвєродонецьк проведено обговорення проектів обласних програм розвитку громадянського суспільства та інформаційної політики. Тематичне засідання «круглого столу» відбулося 4 листопада 2015 року за участю завідувача сектору пільгових категорій громадян Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Бориса Губанова, представників структурних підрозділів ОДА, інститутів громадянського суспільства регіону.

 

Ініціаторами заходу стали Луганське регіональне відділення Асоціації міст України та Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець». Учасники обговорили проблеми та перспективи розвитку державної та регіональної політики сприяння розвитку громадянського суспільства на Луганщині, провели аналіз інфраструктури реалізації регіональної інформаційної політики. Наголошено на провідній ролі громадянського суспільства в розбудові конструктивного діалогу та зменшенні соціальної напруги.

 

Учасники розглянули перспективи створення однієї загальної програми, у якій будуть заходи щодо розвитку громадянського суспільства та ЗМІ, або двох окремих програм. Як приклад, була згадана регіональна цільова Програма сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2013 – 2015 роки «Діалог заради реформ: прозора влада та активна громада», реалізація якої згідно із моніторингами органів влади та незалежних експертів була названа однією із кращих в Україні.

 

Яна Соловйова