Прес-центр12 вересня 2018, 16:09

У Сєвєродонецьку обговорили підвищення правової спроможності жінок

10 вересня 2018 року в місті Сєвєродонецьк відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Ґендерна ситуація в Україні та в Луганській області: нові виклики та нові можливості для підвищення правової спроможності жінок». Захід проведено з ініціативи громадської організації «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії».

У заході взяли участь представники та представниці громадських організацій області, активістки об’єднаних територіальних громад, директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук, ґендерна експертка ГО «Рівновага» Ірина Гамбарян, депутатки місцевих рад.

Елеонора Поліщук розповіла про діяльність на регіональному рівні щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. «Одне із наших завдань – підняти самосвідомість жінок і дати їм у руки інструмент для реалізації їх потенціалу на благо області», - зазначила директор Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА.

Ірина Гамбарян розповіла про актуальність затвердження Національного плану дій з виконання заключних зауважень Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок, важливість реалізації положень Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Депутатка Сєвєродонецької міської ради Олена Ніжельська розповіла про жінку в політиці, зазначивши власний досвід у цій сфері. Президент ГО «Центр підтримки громади» Катерина Соловйова поінформувала про переваги ґендерно орієнтованого бюджетування.

У ході відкритої дискусії із представниками засобів масової інформації спікерами було обговорено наявні можливості та перешкоди для жінок, що існують на Луганщині, ситуацію із ґендерно обумовленим та домашнім насильством, просування жінок у владні структури та інші актуальні питання.

Організаторами засідання анонсовано проведення подальших зустрічей із тематики забезпечення ґендерної рівності у різних сферах життя на Луганщині.

Зустріч проведено в рамках проекту «Посилення правової спроможності жінок у Луганській області» за підтримки Українського жіночого фонду

 

Яна Соловйова