Прес-центр15 червня 2018, 12:06

У Сєвєродонецьку обговорили реалізацію Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях»

13 червня 2018 року в місті Сєвєродонецьку з ініціативи Данської ради у справах біженців та Норвезької ради у справах біженців відбулося засідання «круглого столу» щодо реалізації Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, представники Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації, громадських та міжнародних організацій.

Метою зустрічі стало посилення загального розуміння серед гуманітарної спільноти впливу Закону на права людини та гуманітарного доступу на території Луганської та Донецької областей.

Під час засідання «круглого столу» обговорено процедуру реєстрації актів цивільного стану та інші проблеми з документами, питання, пов’язані із житловими, земельними та майновими правами та право на пенсію. Розглянуто правові режими на тимчасово непідконтрольних територіях, повноваження силових структур, гуманітарний доступ до зон безпеки, свободу пересування.

Яна Соловйова