Прес-центр1 жовтня 2018, 17:10

У Сєвєродонецьку обговорювали питання ґендерної рівності та ґендерно-орієнтованого бюджетування

27 вересня 2018 року у місті Сєвєродонецьк відбувся тренінг на тему «Ґендерно-орієнтоване бюджетування як дієвий інструмент підвищення правової спроможності жінок», організований ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії».

У заході взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, депутати Сєвєродонецької міської ради, представники громадських організацій та ЗМІ, активні громадяни, експерти з ґендерних питань.

Під час тренінгу обговорювалася ґендерна ситуація в Україні та в області, можливості громадських організацій, принципи ґендерно-орієнтованого бюджетування, шляхи вирішення актуальних проблем. Присутні ознайомились з міжнародною практикою з політики ґендерної рівності та з вітчизняним досвідом інших областей і громад, розповіли про свої потреби й плани.

Учасники заходу наголосили на важливості комплексного підходу щодо впровадження ґендерно-орієнтованого бюджетування та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, що базується на тісній співпраці органів влади, громадських організацій, небайдужих громадян.

Тренінг проведено в рамках проекту «Проект «Посилення правової спроможності жінок у Луганській області», який реалізується за підтримки Міжнародного благодійного фонду Український Жіночий Фонд.

 

Сергій Долженко