Прес-центр27 липня 2017, 17:07

У Сєвєродонецьку проведено акцію до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

Торгівля людьми у сучасному світі є одним із наймасовіших порушень прав і свобод людини. Суспільна загроза торгівлі людьми як надзвичайно небезпечного злочину полягає в посяганні на невід’ємні права людини – право на повагу, свободу та особисту недоторканність, свободу пересування і вільний вибір місця проживання, а інколи і право на життя.

 

Питання потрапляння українців до тенет торгівців людьми стає все більш актуальним для нашої держави. Наші співвітчизники піддаються експлуатації як за кордоном, так і на території України.

 

30 липня відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. З нагоди відзначення цього дня 27 липня 2017 року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно із «Регіональним правозахисним соціолого-освітнім центром «Жінки Донбасу» та Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено інформаційну кампанію та акцію «#людинаНЕтовар». У рамках акції були розповсюджені листівки з метою привернення уваги населення до проблеми торгівлі людьми, підвищення обізнаності про безпечну міграцію, працевлаштування за кордоном.

 

Подібні акції відбулися у містах Лисичанськ та Рубіжне, де волонтерами та особами, відповідальними за присвоєння статусу постраждалих від торгівлі людьми, також було розповсюджено інформаційні матеріали. У місті Лисичанську розміщено тематичний біл-борд.

 

Участь у заходах взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, заступник директора Департаменту масових комунікацій обласної держадміністрації Альбіна Кушелева, представники Луганського обласного центру зайнятості та громадськість міста Сєвєродонецьк.

 

Також, у рамках проведення інформаційної кампанії з 24 липня по 6 серпня поточного року запроваджено трансляцію тематичних відеороликів на обласному телеканалі «ЛОТ» та НТРК «ІРТА».

 

Департамент соціального захисту населення Луганської ОДА є структурним підрозділом, відповідальним за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Так, із початку 2017 року в Луганській області встановлено 7 статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Серед постраждалих 2 жінки (мета – сексуальна експлуатація) та 5 чоловіків (трудова експлуатація).

 

Ігор Шевченко