Прес-центр2 жовтня 2017, 17:10

У Сєвєродонецьку проведено чергове засідання регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерного насильства

29 вересня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулося чергове засідання регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерно обумовленого насильства. Зустрічі проводяться на регулярній основі щомісячно під головуванням Фонду народонаселення ООН та Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації. Участь у черговій зустрічі взяли представники органів державної влади, патрульної поліції Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного, міжнародних організацій, які працюють у сферах подолання насильства в сім’ї, ґендерного насильства та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

 

У рамках засідання саб-кластеру було проведено огляд гуманітарних потреб на 2018 рік. Зокрема, запропонований Фондом народонаселення ООН перелік учасники доповнили потребами у напрямках підготовки фахівців соціальної сфери в об’єднаних територіальних громадах, підвищення доступу населення до якісної медичної допомоги, посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед жінок з питань збереження репродуктивного здоров’я. Під час саб-кластеру також було розглянуто пропозиції щодо проведення інформаційно кампанії із попередження ґендерно обумовленого насильства, зокрема, у рамках відзначення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Членам саб-кластеру було презентовано довідник перенаправлення, у якому в режимі онлайн зібрано інформацію про установи та заклади, що надають допомогу постраждалим від різних видів насильства.

 

Традиційно, наприкінці зустрічі усі члени саб-кластеру поділилися останніми новинами, напрацюваннями та планами на найближчий час.

 

Яна Соловйова