Прес-центр1 лютого 2018, 15:02

У Сєвєродонецьку проведено практичний семінар щодо пенсійного забезпечення переселенців

31 січня 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбувся практичний семінар за темою: «Надання послуг з питань пенсійного забезпечення з урахуванням змін у законодавстві України з 01 лютого 2018 року та забезпечення пенсіями внутрішньо переміщених осіб». Захід проведено з ініціативи УВКБ ООН.

У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова, керівник польового офісу УВКБ ООН у Сєвєродонецьку Іван Салєєв, менеджер проекту «Радники Міністерства соціальної політики України з питань ВПО» Валерія Вершиніна, представники Головного територіального управління юстиції у Луганській області, експерти, представники міжнародних та громадських організацій.

Елеонора Поліщук зазначила, що на сьогодні в Луганській області органами соціального захисту населення обліковано майже 295 тисяч переселенців, із яких більше 213 тисяч – пенсіонери. Вона наголосила, що органи соціального захисту населення області та Пенсійного фонду діють злагоджено та є дійсно однією командою, адже тільки спільно можна досягти результату в забезпеченні пенсійних виплат цій категорії громадян.

Під час семінару обговорено практичні аспекти призначення пенсій, надання архівних довідок внутрішньо переміщеним особам та мешканцям тимчасово непідконтрольних українській владі територій, зміни в законодавстві щодо реєстрації фактів народження та смерті мешканців цих територій, а також проведено огляд пенсійного законодавства України стосовно забезпечення пенсіями переселенців.

Олена Коваленко